CANDY FLOSS

Verrijk je creativiteit met de vele mogelijkheden van Scheepjes Candy Floss!

Dit suikerzoete 2-draadse 100% biologische gemerceriseerd katoenen garen heeft garendikte nr. 10 binnen het haakkatoen en borduurgaren. Het heeft een hoge twijning en een prachtige glans, wat zorgt voor mooie gedefinieerde steken in je werk. Bovendien splijt het garen niet.

Al deze eigenschappen maken Scheepjes Candy Floss de perfecte keuze voor uiteenlopende technieken en projecten. Denk aan vrij borduren, Sashiko, frivolité, handquilten, micro-haakprojecten zoals amigurumi en sieraden of het aanbrengen van gehaakte randen aan dekens, accessoires en kleding.

Scheepjes Candy Floss is GOTS- en OEKO TEX-gecertificeerd en bij de productie is gebruikgemaakt van een volledig biologische afvalwaterzuivering, waardoor het gebruikte water op een veilige manier wordt gerecycled en hergebruikt. Het heeft het EN 71-3 keurmerk, wat aangeeft dat het garen veilig is in gebruik voor personen met een gevoelige huid en met name veilig is voor speelgoed, kleding en accessoires voor baby's en kinderen.

De intense kleuren passen perfect bij bestaande tinten van de Scheepjes Catona, Cahlista, Maxi Sweet Treat en Maxi Sugar Rush collecties. Hiermee biedt Candy Floss eindeloze mogelijkheden voor het combineren van garens in hetzelfde project, denk bijvoorbeeld aan het aanzetten van knopen aan kledingstukken of een geborduurde applicatie.

Samenstelling: 100% Organic gemerceriseerd katoen
Aanbevolen: 0,75 mm - 1,25 mm
Gewicht / lengte: 20 gram / 165 meter
Wasadvies: 40 graden en mag in de wasmachine