• Gratis verzending vanaf € 35,00
 • Afhalen mogelijk
 • Veilig betalen met iDEAL
 • Gratis achteraf betalen
Home » KLANTENSERVICE » RETOURNEREN

RETOURNEREN

Soms kan het gebeuren dat je een bestelling retour wilt sturen. Is het artikel toch niet wat je er van had verwacht, is het beschadigd, of misschien heb je je gewoon bedacht. Wat de reden ook is, je mag je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden  annuleren. Dit kan uiteraard alleen als het artikel onbeschadigd en ongebruikt is.

Als je iets wilt retourneren, kun je het herroepingsformulier (klik hier) gebruiken of per mail contact opnemen via info@bolletjewolletje.nl 
Vermeld in je mail in ieder geval de volgende gegevens:

 • je naam

 • ordernummer

 • de artikelen die je retour wilt sturen

 • reden van retourzending

Na ontvangst van de retourzending, zal het terug te betalen bedrag binnen 5 werkdagen worden terugbetaald. Als het artikel beschadigd is, de verpakking meer beschadigd is dan nodig is om het artikel te proberen of een reuk/geur heeft, kan het artikel niet worden geretourneerd. Behandel het artikel dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

De kosten en risico van de retourzending zijn voor rekening van de koper.

Bij een gedeeltelijke retour worden de verzendkosten alsnog in rekening gebracht als er geen verzendkosten zijn betaald en de totaalwaarde van de artikelen na verwerking van de retour onder de grens valt van gratis verzending. Het bedrag van de verzendkosten wordt dan in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

Teveel bestelde, volledige bollen wol/garen in originele staat kunnen binnen een termijn van 2 maanden terug worden gestuurd. Artikelen die niet meer in het assortiment zitten, kunnen niet retour gestuurd worden.

 

Retourvoorwaarden

 1. Artikelen kunnen tot 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd.
 2. Kosten retourzending zijn voor rekening van koper.
 3. Artikelen moeten ongebruikt, onbeschadigd en stevig verpakt zijn.
 4. Artikelen met een reuk/geur kunnen niet worden geretourneerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rook- en/of etensluchtjes.
 5. Bij een deelretour worden alsnog verzendkosten in rekening gebracht als totaalwaarde na verwerking retour onder grens valt van gratis verzending.
 6. Retourneren is alleen mogelijk naar het fysieke adres van Bolletje Wolletje en niet naar een servicepunt van een pakketdienst. Als dit wel gebeurt, zal het verschil in de verzendkosten tussen afhalen bij servicepunt of thuisbezorging in mindering worden gebracht op het terug te betalen bedrag.

 

Garantie/advies

Bij bestelling van meerdere bollen wol/garen van dezelfde kleur, hebben deze hetzelfde kleurbad/batchnummer. Als dit niet mogelijk is, wordt er contact met je opgenomen. Er kan niet worden gegarandeerd dat bij nabestellingen hetzelfde kleurbad/batchnummer nog aanwezig is; kleurafwijkingen kunnen dan een gevolg zijn.

Het advies is om genoeg te kopen voor een project, want ongebruikte bollen wol/garen, mogen - na overleg - binnen 2 maanden worden geretourneerd.

Bolletje Wolletje is niet aansprakelijk voor schade die is toegebracht aan/door geleverde artikelen door verkeerd gebruik.

Laat kinderen nooit alleen met gehaakte, gebreide knuffels e.d. waar veiligheidsoogjes in verwerkt zijn. Ze bevatten kleine onderdelen die goed vergrendeld zitten maar er is altijd risico op loslaten. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Let dus goed op! Bolletje Wolletje kan hier niet aansprakelijk voor worden gesteld.