RETOURNEREN

Soms kan het gebeuren dat je een bestelling retour wilt sturen. Is het artikel toch niet wat je er van had verwacht, is het beschadigd, of misschien heb je je gewoon bedacht. Wat de reden ook is, je mag je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden  annuleren. Dit kan uiteraard alleen als het artikel onbeschadigd en ongebruikt is.

 

Hoe kun je retourneren

Je mag je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden  annuleren. Als je iets wilt retourneren, moet je dit binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling bij ons melden. Je kunt hier het herroepingsformulier (klik hier) voor gebruiken of je kunt per mail contact opnemen via info@bolletjewolletje.nl 
Vermeld in je mail in ieder geval de volgende gegevens:

 • je naam

 • ordernummer

 • de artikelen die je retour wilt sturen

 • reden van retourzending

Na onze bevestiging per mail van je retourmelding moet je het te retourneren artikel met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking binnen 14 dagen aan ons retour zenden.

Na ontvangst van de retourzending, zal het terug te betalen bedrag binnen 5 werkdagen worden teruggestort. Als het artikel beschadigd is, de verpakking meer beschadigd is dan nodig is om het artikel te proberen of een reuk/geur heeft, kan het artikel niet worden geretourneerd. Behandel het artikel dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

De kosten en risico van de retourzending zijn voor rekening van de koper.

Bij een gedeeltelijke retour worden de verzendkosten alsnog in rekening gebracht als er geen verzendkosten zijn betaald en de totaalwaarde van de artikelen na verwerking van de retour onder de grens valt van gratis verzending. Het bedrag van de verzendkosten wordt dan in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag.

 

Retourvoorwaarden

 1. Artikelen kunnen tot 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd.
 2. Kosten retourzending zijn voor rekening van koper.
 3. Artikelen moeten ongebruikt, onbeschadigd en stevig verpakt zijn.,
 4. Artikelen met een reuk/geur kunnen niet worden geretourneerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld rook- en/of etensluchtjes.
 5. Geopende en gebruikte naalden kunnen niet worden geretourneerd.
 6. Garens die retour worden gezonden mogen in gewicht niet meer afwijken dan 3% van de originele bol of streng. Bij grotere afwijkingen wordt dit beschouwd als een incompleet artikel.
 7. Artikelen die eenvoudig te kopiëren zijn, zoals PDF bestanden van patronen, (patronen-) boeken, staalkaarten en dergelijke kunnen niet geretourneerd worden.
 8. Artikelen die niet meer in het assortiment zitten en artikelen die uit het asoortiment gaan, (OP=OP artikelen) kunnen niet geretourneerd worden.
 9. Bij een deelretour worden alsnog verzendkosten in rekening gebracht als de totaalwaarde na verwerking van de retour onder de grens valt van gratis verzending. Als alle artikelen worden geretourneerd, worden de verzendkosten in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag. 
 10. Retourneren is alleen mogelijk naar het fysieke adres van Bolletje Wolletje en niet naar een servicepunt van een pakketdienst. Als dit wel gebeurt, zal het verschil in de verzendkosten tussen afhalen bij servicepunt of thuisbezorging in mindering worden gebracht op het terug te betalen bedrag.

 

Wanneer is verzending gratis?

Om misverstanden te voorkomen volgt hier een verduidelijking/voorbeeld op de 'gratis verzending'.
Bij bestellingen van meer dan € 44,95 (NL) zijn de verzendkosten - onder voorwaarden - voor rekening van Bolletje Wolletje.

 • Bij een deelretour worden alsnog verzendkosten in rekening gebracht als de totaalwaarde na verwerking van de retour onder de grens valt van gratis verzending.
 • Als alle artikelen worden geretourneerd, worden de verzendkosten in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag. 
 • Als je voor meer dan € 44,95 (NL) bestelt en niets retour stuurt, krijg je de verzendkosten cadeau van Bolletje Wolletje.

 

Heb je bollen wol/garen over van een project?

Als je garen hebt gekocht voor een wat groter project kan het voorkomen dat je één of enkele bollen teveel hebt gekocht.
Je kunt deze binnen 4 maanden na aankoop aan ons retourneren (mits het garen nog in het assortiment is en het geen OP=OP garen is). Wij gaan daarbij wel uit van redelijkheid. Je moet minimaal 5 bollen garen tegelijk hebben gekocht en je kunt maximaal 20% van het totale aantal gekochte bollen retourneren. Je krijgt geen geld terug, maar een tegoedbon voor een volgende aankoop. Als je hiervan gebruik wilt maken, stuur dan even een mailtje.